Er zijn tegenwoordig ontzettend veel beauty merken die Cruelty-free zijn. Maar cruelty free betekend niet dat het product ook vegan is. Dierproefvrije producten staan niet altijd garant voor diervriendelijke cosmetica. In dierproefvrije make up kan nog steeds een flinke lijst aan dierlijke ingrediënten zitten.

Vegan Make up

Als een product vegetarisch is, zitten er geen ingrediënten in die afkomstig zijn van dode dieren. Dit zijn producten zoals Keratine of karmijn. Toch kunnen er wel nog ingrediënten inzitten zoals melk of honing. Daar hoeven natuurlijk geen dieren voor gedood te worden, maar wil je dit soort producten ook vermijden? Dan moet je dus opzoek gaan naar veganistische cosmetica. Dit is helemaal vrij van dierlijke ingrediënten en omdat er ook geen vorm van dierenleed achter zit, zal deze cosmetica ook niet op dieren getest zijn.Even kort samengevat. Dierproef vrije cosmetica is vrij van dierproeven (cruelty-free), en vegetarische cosmetica bevat geen ingrediënten uit dode dieren. Veganistische cosmetica is helemaal vrij van dierproeverij en ingrediënten van dieren.

Vegan Producten Emadi

Niet al onze producten zijn Vegan maar veel wel.

Bij de make-up zijn Vegan: Nagellak, Oogschaduw, Eyeliners, BB creme en diverse lippenstiften.

Alle zepen en ook de haarzepen zijn vegan en de massageolie en huidolie ook.

Heb je hulp nodig? Chat met ons