Voordelen van biologische make-up
Hoewel op het gebied van variatie gewone make-up meer voordelen biedt, zijn er toch een aantal essentiële punten te noemen die ervoor zorgen dat juist biologische make-up een streepje voor heeft.

Minder kans op allergieën
Vooral mensen met een gevoelige huid of mensen die last hebben van allergieën kunnen hun voordeel doen met biologische make-up. Het zijn namelijk vooral de synthetische conserveringsmiddelen en synthetische kleurstoffen in gewone make-up die irritaties en allergische reacties veroorzaken.
Minder last van puistjes of acne
Ook kan gewone make-up op basis van minerale olie de huid afsluiten en de poriën verstoppen, waardoor er sneller puistjes ontstaan. Vooral voor mensen die gevoelig zijn voor acne of die van nature een zeer vette huid hebben kan biologische make-up op waterbasis een uitkomst zijn.
Milieu- en diervriendelijk
Een ander belangrijk punt dat vóór het gebruik van biologische make-up spreekt, is het feit dat biologische make-up milieu- en diervriendelijk is. Veel fabrikanten van gewone make-up producten testen hun make-up producten op dieren om er zeker van te zijn dat ze niet schadelijk zijn voor de mens. Fabrikanten van biologische make-up kunnen deze pas overslaan, omdat ze geen chemische ingrediënten in hun producten verwerken. Verder zijn de biologische make-up producten biologisch afbreekbaar, waardoor ze het milieu niet schaden.

Heb je hulp nodig? Chat met ons